Zo promoot je een basketbalwedstrijd als club of trainer

Basketbal behoort tot de meest gespeelde sporten van deze tijd, en dat betekent dat er heel wat verschillende clubs en coaches bestaan. Als kleine of beginnende club een basketbalwedstrijd promoten, dat is niet bepaald een gemakkelijke opdracht. Zeker als je beseft dat er tegenwoordig heel wat competitie is!

Toch kan het, zolang je het op de juiste manier aanpakt. Wat kan je nu doen om een basketbal evenement of wedstrijd bekend te maken en te promoten? Hieronder lees je meer!

3 manieren om een basketbalwedstrijd te promoten

Kleine clubs zitten met één grote uitdaging: ze hebben nog niet voldoende marketingmogelijkheden en budget om écht een grote doelgroep te bereiken, dus is er een andere aanpak nodig.

Hieronder de beste tips:

1. Vertrouw op mond-tot-mondreclame

Vaak wordt het effect van mond-tot-mondreclame onderschat als het gaat om het verkrijgen van naambekendheid. Ook in het geval van een basketbalwedstrijd is het een goed idee om het nieuws dat er een wedstrijd of evenement gehouden wordt mondeling te verspreiden.

Wat begint als een nieuwtje tussen buren wordt al gauw nieuws waar het hele dorp of de stad van weet, en dat zorgt in elk geval al voor een groter publiek op de dag van de wedstrijd!

2. Verdeel flyers

Daarbij kan het natuurlijk ook een goed idee zijn om flyers of brochures uit te delen. Het voordeel daarvan is dat mensen in een paar minuten tijd handige info hebben over het waar, wanneer en hoe, waardoor de kans dat ze komen kijken veel groter is.

Ook kan je flyers extra aantrekkelijk maken met leuke kleuren en afbeeldingen. Mensen zijn immers visueel ingesteld, dus houd daar zeker rekening mee!

3. Stel een website of landing page op

Ten slotte kan je het nog een stapje verder nemer en een website of één enkele landing page opzetten. Hiermee zal je ook online een veel grotere doelgroep bereiken. Zo’n website of pagina is trouwens gemakkelijk te delen op sociale en andere media!